Jälleen on kulunut yksi viikko. Havahduin edellisenä viikonloppuna siihen,
miten vähän aikaa minulla on loppupeleissä tutustua Kiinaan. Viikot täyttyvät
oikeastaan pelkästään tekemästäni täydestä työviikosta (ja silmänaluseni ovat
kuulemma tummat..), joten kaikki viikonloput tulisi käyttää tosi tehokkaasti
hyödyksi. Suzhou on onneksi suhteellisen pieni kaupunki, joten hirveätä
paniikkia sen suhteen ei tule. Shanghai on myös hyvin hoidossa siellä
asustelevien oppaitteni ansiosta :).
Aikaa tulisi kuitenkin riittää vielä muutamiin naapurikaupunkeihin ja onhan
näitä Suzhoun katujakin kiva katsella useampaan kertaan: kaupunki tuntuu ihanan
vihreältä, puhtaalta ja rauhalliselta verrattuna yleiseen mielikuvaani Kiinasta.
Ihanaa on myös se, että olen tutustunut moniin työkavereihini hyvin ja he ovat
mielellään esittelemässä minulle paikkoja :).
Edellisenä perjantaina(2.3) Lydia, yksi näistä työkavereista,
halusi mennä syömään kanssani. Ensin ostimme katukeittiöstä keitetyt
maissintähkät ja pienen kielimuurin takia ajattelin vähän aikaa, että ruokailu
oli varmaan siinä :).
Menimme kuitenkin täysin kunnolliseen ravintolaan, joka on kuulemma iltaisin
todella kiireinen ja länsimaalaistenkin suosiossa. Söimme aivan mielettömän
hyvältä maistuvia ruokia: ”liha-kasvis-nuudeli-peruna”-pataa, jogurttia,
kurkkua, kaalisalaattia, lammasvartaita, leipää ja karamellisoitua bataattia
sekä jälkiruuaksi hedelmiä. Lydia on puhelias ja avoin, joten myös jutustelu
sujui mukavasti ja sovimme tapaavamme myös seuraavana sunnuntaina.
Lauantaina lähdin itsekseni tutustumaan Jinji Lake:n
toiselle puolelle. Ajoin bussilla ensin aika reilusti ohi aikomastani
pysähdyspaikasta. Kääntyessäni takaisin, olin selvästi alueella, jossa ei ihan
hirveästi länsimaalaisia kulje (saamieni katseiden perusteella). Selviydyin
kuitenkin aikomalleni Times Square:lle, joka on laaja alue
ostosmahdollisuuksineen ja ravintoloineen. Samassa yhteydessä on myös parien
suosima Wherris Feel Park(huvipuisto) ja Modern Plaza, joissa näkyi monia
hääpareja ottamassa valokuvia. Käväisin myös ”Suzhou Science and Cultural Arts
Centre”:ssä, jossa oli muun muassa elokuva- ja ”normaali” teatteri. Huolimatta
siitä, että olin yksin liikkeellä, selviydyin hotellille vasta hieman ennen
ilta yhdeksää :).
Sunnuntaina kiertelin vanhaa kaupunkia ensin itsekseni.
Kävin syömässä nuudeleita jossain pikaruokapaikassa: yksi paikan työntekijöistä
toi minulle haarukan, kun katsoi alun puikoilla räpistelyäni! En kuitenkaan
luovuttanut, vaan väitän, että alun syömisvaikeudet johtuivat pelkästään
kohmeisista käsistäni ja loppu sujui mallikkaammin :). Myöhemmin päivällä tapasin
jälleen Lydian ja hän vei minut ensin katselemaan pieniä kojuja Suzhou Museumin
ja Humble Administration Garden:in viereen. Kävelimme ympäriinsä myös Guan Qian
Street:ia (pääostoskatu) ja maistoimme hirveästi erilaisia ruokia pienistä
katupaikoista: bataattia, lihafajitasta, pikku-pitsoja, tofua. Ainoa mistä en
pitänyt, oli perinteinen suzhoulainen ”bean curd”, joka on liian eksoottista minulle
hyytelömäisen koostumuksensa takia.
Tällä viikolla pääsin myös iltavuorojeni ansiosta käymään
baarissa (ala-aulassa työskentelevät pojat vaativat minua mukaansa :)). Kokemuksen erikoisin
osa oli kuitenkin ruokapaikka, johon menimme itse baarin jälkeen. Paikka oli
pieni katuravintola, joka ei sotkuisuutensa ja vanhanaikaisuutensa
(tupakansavuineen) takia ollut se kaikista houkuttelevin, mutta kyllä se ruoka
jälleen upposi täysin vaivatta suuhuni! Saattaa nyt kuulostaa siltä, että
vapaapäivät täyttyvät pelkästään ruoasta, mutta niinhän se ehkä onkin.. Eikös
se eri maiden spesiaalein asia ole kuitenkin aina ruokakulttuuri.
Tällä hetkellä (la 10.3) vietän viikonloppuani Shanghaissa. Olemme
kierrelleet ”feikki-markkinoilla”, vierailleet Shanghain Ocean Aquariumissa ja
ostelleet lähileipomosta ihanaa ruisleipää ja karjalanpiirakoita. Sukulaisten
näkeminen poistaa pahinta koti-ikävää ja väsymystä, kun saa puhua koko ajan
suomea. Eli myönnettäköön, välillä tuntuu, että olisi ihan mukavaa päästä
kävelemään Vantaan tutuille kaduille, oli ilma sitten mikä tahansa. Toisaalta
kohta on jo maaliskuun puoliväli, minkä jälkeen koittaa nopeasti jäljellä
olevat huhtikuu ja toukokuun alku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti