torstai 29. maaliskuuta 2012

Ping Jiang Road Amyn kanssa


Alkuun loistavia uutisia: koti-ikävä on hellittänyt! Edellinen viikonloppu (24. -25.3) oli lisäksi aivan mahtava erityisesti sään puolesta: aurinko paistoi täydeltä taivaalta, asteita oli varmaan 20 (naamassa näkyi vähän punoitusta illalla) ja tunnelma oli kuin kesäpäivänä J. Viikonlopun aikana tein myös päätöksen siitä, että lähden todennäköisesti huhtikuun lopussa käväisemään Pekingissä, jotta näen Kiinan muurin ja saan syödä Pekingin ankkaa. Suzhoun kiertely alkaa olla myös hyvin hallussa ja tunnen karttaa katsoessani jopa tuntevani kaupungin. Vielä riittää kuitenkin kierreltävää ensi viikonlopulle ja toukokuulle, loput vapaat yritän reissata toisiin kaupunkeihin. Suzhou on kuitenkin vielä pohjimmiltaan kokematta, koska se tärkein on vielä näkemättä: Tiger Hill.


Vapaapäiväni olivat siis erittäin onnistuneet. Kiertelin koko lauantain itsekseni ympäriinsä ja nappailin paljon kuvia. Ajoin ensin bussilla Han Shan temppelialueen luokse, josta lähdin kävelemään hiljakseen eri puolille kaupunkia Maailman Perintökohteisiin. Päivän aikana käveltyjä kilometrejä kertyi varmaan lähes 20 ja jalat tuntuivatkin sen mukaisilta illalla. Tässä mainitsemassani Han Shan temppelissä harjoitetaan siis buddhismia ja se on yksi Suzhoun kuuluisimmista temppelialueista. Ihmiset polttivat suitsukkeita ja korkeista torneista heitettiin kolikoita katoille (siitä en tiedä mitä se symboloi). Matkani eteni kuumuudessa pitkän kävelymatkan jälkeen Lingering Garden:iin (yksi neljästä klassisimmista puutarhoista Kiinassa) sekä Garden of Cultivation:iin.

Molemmat puutarhat ovat näitä maailman perintökohteita ja niiden erilaiset puut, lammet, kukat ja kivimuodostelmat miellyttivät ainakin omaa silmääni. Olen näköjään jo tarpeeksi vanha, että pystyn viettämään pitkiä aikoja pienessä puutarhassa vain istuskelemassa J. Lauantain aikana kävelin vielä vanhassa kaupungissa Shantang Street:iä pitkin ja yritin käydä Suzhou Silk Museum:issa, mutta se olikin jo kiinni.
Sunnuntaina yksi työkaverini, Amy, vietti koko päivän kanssani. Kävelimme koko päivän pitkin Ping Jiang Road:ia eli Suzhoun vanhaa ja historiallista pienen joen varrella sijaitsevaa katua pitkin. Katu on rauhallinen ja suosittu paikka, suzhoulaiset tulevat paikalle esimerkiksi lukemaan kirjaa tai istuskelemaan ystävien kanssa. Tiellä on lukuisia pieniä putiikkeja, joissa myydään muun muassa erilaisia koruja, käsitöitä ja koriste-esineitä. Myös pienet ravintolat ja kahvilat hallitsevat katukuvaa ja syöminen oli jälleen yksi päivän teemoista J. Kävimme päivän aikana myös Garden of Couple:ssa, joka sijaitsi aivan lähellä (taas näitä Maailman Perintökohteita). Oli uskomatonta miten nopeasti aika kului suhteellisen lyhyen tien varrella Amyn kanssa jutustellen ja kierrellen. Ostimme toisillemme pieniä lahjoja: koruja, pikku- laukkuja ja syötävää. Ensin Amy tuntui haluavan tarjota kaiken, mutta päättäväisyydellä sain kuitenkin summat menemään loppujen lopuksi aika tasan J.  Ruokapuolesta voisin kertoa yhden asian, joka on tullut tässä Kiinassa oloni aikana selväksi eli ruoasta voi aina sanoa, vaikkei sen nimeä tietäisikään:
”It`s good for your health.” (näin minulle kerrottiin jopa yhdestä käsikorusta!)

Työviikko on jälleen päässyt vauhtiin. Sää on muuttunut nyt Suomen kesäksi. Aamut ovat kiireisiä ahertaessani aamupalalla ja illat rauhallisia Executive Lounge:ssa, jossa on vain parikymmentä vierasta illassa. Oma työnkuvani iltaisin on vain puhua näiden vieraiden kanssa ja on aika kiusallista silloin, kun jäädyn (mitä sattuu yllättävän usein).  Työ on hieman pitkästyttävää silloin, kun vieraat ovat ryhmissä ja puhuvat keskenään. Tällöin itselläni ei ole oikeastaan muuta tekemistä kuin pitää huolta. että kaikilla on tarpeeksi juotavaa.. Toisaalta toimenkuvani kuitenkin laajenee koko ajan ja vieraat tulevat tutuiksi, mikä on tärkeintä.

Ei kommentteja: