torstai 19. huhtikuuta 2012

Maailman hienoin Brunssi


Nyt on neljä viikkoa jäljellä! Loppuaika on mennyt ja tulee menemään tosi nopeasti, kun tekemistä kuitenkin on. Odotan jo innolla Pekingin reissua ensi viikolla ja toisaalta toukokuussa seuraavaa kotimatkaa. Olen jo nyt vähän haikein mielin, koska olen tutustunut työkavereihini jo hyvin ja tiedän, että heitä en todennäköisesti tule näkemään koskaan tämän jälkeen. Harmi, että täällä eivät esimerkiksi Facebook-yhteydet ole käytettävissä, minkä avulla yhteyttä olisi ollut helppo pitää. Toisaalta, onhan sähköposti keksitty ja onnistuuhan kuulumisten vaihto senkin kautta.

Viikko on kulunut nyt aika lailla opinnäytetyön parissa, mutta onneksi se on jo lähes valmis. Palautuspäivän, eli ensi perjantain, jälkeen on luvassa enää arvioinnit, joiden jälkeen voi jo huokaista helpotuksesta :). Viime viikolla minua vaivasivat myös lievät univaikeudet, minkä takia olin aika väsynyt töissä. Niistä on kuitenkin päästy jo yli eli olo on jo vähän pirteämpi. Toisaalta koen tässä koko ajan pientä turnausväsymystä eli tiedän, että heti kun pääsen takaisin Suomeen, tulen kipeäksi. Tähän mennessä flunssat on estetty Finrexin:in avulla, mutta ei sitä stressin purkaus flunssaa vain voi loputtomiin estää.

Edellisenä viikonloppuna lähdin taas Shanghaihin, jossa nyt odotti myös muita matkailemaan tulleita sukulaisiani. En ollut ostanut lippuja etukäteen, vaan olin varautunut kiinaksi kirjoitetulla lapulla, jossa kerrotaan mitkä liput haluan. Aikataulut olivat kuitenkin vaihtuneet ja lipunmyynti ei ollutkaan vielä auki. Lippuautomaatit olisivat vaatineet tietynlaisen ID-kortin eli passi ei käynyt. Onnistuin näyttämään kuitenkin tarpeeksi pitkää naamaa, jotta minulle ostettiin lippu seuraavaan junaan jonkun toisen korttia käyttäen. Pääsin siis lopulta ihan kätevästi Shanghaihin asti ja tämä juna oli vielä nopeampi vuoro kuin se mitä olin aikaisemmin käyttänyt.

Lauantaina päivämme Shanghaissa kului räätälimarkkinoilla, jossa pystyi teettämään haluamiaan vaatteita mittatilaustyönä. Paikka oli kolmikerroksinen ja täynnä pieniä pisteitä, erilaisine kankaineen ja vaatemahdollisuuksineen. Asiakkaan tuli valita malli sekä kangas, minkä jälkeen ompelija otti mitat. Vaatteista otettiin etukäteismaksu ja loppusumma maksetaan sitten kun vaatteet haetaan parin päivän kuluttua. Hinnat eivät olleet tietysti ollenkaan pahoja, esimerkiksi farkut maksoivat noin 30 euroa. Itse en ostanut mitään, mutta katselin kun muut shoppailivat :)
.
Lauantai-iltana lähdimme katsomaan ”ERA- Intersection of Time” sirkusta. Tämä sirkus on akrobatiasirkus eli eläimiä ei näkynyt. Näytös pyörii kuulemma päivittäin eli esiintyjillä on varmasti aika rankkaa. Taitavia he kaikki tietysti olivat ja en voi kuvitellakaan kuinka paljon heidän on täytynyt harjoitella joitakin tekemistään tempuista. Esimerkiksi yhdessä numerossa teräksisen pallon sisään meni lähes 10 MOOTTORIPYÖRÄILIJÄÄ ajelemaan pallossa ympäriinsä yhtä aikaa. Osa tempuista taas oli jopa liian hurjia ja katsominen teki jo vähän pahaa, koska ne olivat oikeasti hengenvaarallisia. Kokonaisuutena sirkus oli hieno elämys, vaikken valitettavasti pysty itse temppuja kuvailemaan tämän paremmin tai laajemmin.

Sunnuntaina vuorossa oli sitten maailman hienoimmaksi kutsuttu brunssi. Eli lähdimme yhdentoista jälkeen Westin hotelliin, jonka alakerrassa tämä brunssi tarjoillaan. Valittavana oli mielettömän laaja valikoima ruokalajeja, jotka olivat saaneet vaikutteensa esimerkiksi Kiinasta, Meksikosta ja Italiasta. Tarjolla oli erilaisia mereneläviä hummereineen, jälkiruokia lettuineen ja kaiken sitten kruunasi aito shamppanja. Tilaisuus kesti yli kolme tuntia ja sisälsi myös muun muassa upeasti soitettua klassista musiikkia ja laulettua oopperaa sekä muita tanssi- ja akrobatiaesityksiä. Tyyris tilaisuus, jos joka sunnuntai kävisi, mutta ainakin tuli syötyä ihan koko rahan edestä!

Kotimatka takaisin hotelliin sujui hyvin ja työviikko on jälleen edennyt yli puolenvälin. Ensi viikonloppuna (21.-22.4) lähden jälleen, luultavasti viimeistä kertaa, Shanghaihin. Tällä kertaa vuorossa on Financial Tower ja Oriental Pearl Tower sisältä päin sekä kiinalaista ruokaa, ravintolassa, jonka nimeä en tähän hätään muista (mutta, joka on taas varmaan ainakin jostain näkökulmasta kuuluisa Shanghaissa). 

p.s. Liitteenä kuvia kaikista niistä hienoista puutarhoista, joissa olen käynyt

Ei kommentteja: