tiistai 24. huhtikuuta 2012

Rentouttava viikonloppu Shanghaissa

Rentouttava viikonloppu Shanghaissa on jälleen vietetty. Tämä viikko tulee lisäksi kulumaan tosi nopeasti, kun olen jo perjantaina vapaalla Pekingin matkan vuoksi. Olen saanut varattua sinne ohjatun kierroksen, jota yksi hotellin vieraista suositteli minulle. Hotellinkin pitäisi olla ihan hyvällä paikalla ja ainakin lähellä juna-asemaa. Taas on aika jännittyneet tunnelmat, kun matka käy yli 1000 kilometrin päähän täältä Suzhousta. Olen kuitenkin saanut harjoitteluni aikana niin paljon jotain aivan uudenlaista rohkeutta tarttua uusiin haasteisiin, ettei matka aiheuta esimerkiksi unettomia öitä J. Olen siis erittäin innoissani saadessani vihdoin nähdä Kiinan muurin! Lisäksi tulevat kolme vapaapäivää antavat toivottavasti hyvät voimat viimeisille kahdelle viikolle. 
Töissä huomaa miten paljon täällä hotellissa käy kanta-asiakkaita. Tuntuu, että olen keskustellut lähes jokaisen länsimaalaisen kanssa,  joka tulee vastaan. Harmi, ettei jokaisen nimeä voi muistaa  enkä siksi voi sitä kaikilta kysyäkään. Myös suomalaisia on melkein joka viikko näkynyt ja itsekin näytän kuulemma tosi suomalaiselta (eli tunnistettavalta). Töihin on tullut jälleen muutamia uusia työntekijöitä ja vanhojakin lähtee. Muutama työkavereistani on mennyt naimisiin, mistä olen oppinut, että kiinalaisille kuuluu tällöin 13 päivän loma. Olen myös tajunnut miten erilaisia kiinalaisiakin on: osa ajattelee hyvin kiinalaisesti ja ehkä lapsellisesti, toiset ovat enemmän maailmankansalaisia. Toisaalta näiltä enemmän kiinalaisilta saa hauskempia kommentteja eri keskustelunaiheisiin J.


Shanghain matka lähti viime lauantaina jälleen käyntiin nopealla junamatkalla. Päivän aikana ohjelmassa oli Shanghain museo, Tai Kang katu sekä Lost  in Heaven ravintola. Museo sijaitsi Helmitornin kellarikerroksessa ja  se esitteli erityisesti Shanghailaisten elämäntapojen kehitystä sekä valtavan nopean rakentamisen aiheuttamaa katukuvan muutosta.
Matka jatkui museon jälkeen taksilla Tai Kang taiteilijakadulle, jossa kävin ensimmäistä kertaa jo muutamia viikkoja sitten. Tunnelmallinen paikka, jossa söimme erittäin hyvässä thaimaalaisessa ravintolassa. Illalla tuon lounaan laskeutumisen jälkeen oli vuorossa sitten vielä uusi ravintola, Lost  in Heaven, joka tarjoaa kiinalaista ruokaa hieman länsimaalaisten makuun mukautettuna J. Hyvältähän se maistui!

Sunnuntaina ilma oli ihanan kesäinen eli oli hyvä hetki lähteä katselemaan Financial Tower:in tarjoamia näköaloja.
Paikalla joutuu jonottelemaan monesti eri paikoissa kunnes päätyy yli 400 metrin korkeuteen 100. kerrokseen.

Näköalat ovat todella huimat ja vaikka nytkään ei ollut täysin kirkasta, näkee silti kaupungin suuruuden. Lasilattiaa kävellessä korkeanpaikan kammon aktivoitumien ei ole kaukana ja hieman alkaa horjuttaa, mutta hyvä kokemus se oli joka tapauksessa. Tornin jälkeen ohjelmassa oli enää ihanassa ilmassa kävelemistä ja takaisin Suomeen palaavien sukulaisten hyvästelyä.  
Tällä kertaa jutun aiheet olivat hieman vähissä, mutta ensi viikon todennäköinen Peking ”mammuttipostaus” sitten korvaa tämän J.

Ei kommentteja: